Uusnatsit suljettava julkisesta tilasta

Myös Ravintola Libertessä järjestettiin 2.7.2011 natsikeikka,
Ravintolalle on mennyt palautetta.

Avoin kirje ravintoloille ja tilanvuokraajille.

Lauantaina 22.10. järjestettiin ravintolalaiva Wäiskilla uusnatsien musiikkitapahtuma. Tapahtuman järjesti ykistyishenkilö, jonka nimeä emme vielä ole kyenneet selvittämään. Ravintolalaiva sai runsaasti palautetta ja on sittemin luvannut kiristää käytäntöjään, jotta he eivät vahingossakaan jatkossa tarjoa tilojaan uusnatseille. Arvostamme Wäiskin tapaa suhtautua palautteeseen vakavasti. Tapahtumaa edelsi seminaari, joka järjestettiin Sähkötalossa, Kampissa. Mikäli lukijoilla on vihjeitä seminaarisalien vuokraajista pyydämme yhteydenottoja tämän blogin kommenttikenttään.

Julkaisimme aikaisemmin tekstin Kansallismielinen kulttuuritaistelu – white powerista metapolitiikkaan, jossa white power -musiikin keskeinen rooli uusnatsiliikkeen organisoinnissa käy ilmi. Me emme voi hyväksyä väkivaltaisten uusnatsien rekrytointitapahtumia, jota keikat ovat perinteisesti olleet. Sen takia tulemme julkaisemaan tietoja kaikista selville saamistamme natseille tiloja vuokraavista tahoista ja kehottamaan laajamittaiseen boikottiin, mikäli he eivät kiristä käytäntöjään.

Myös aikaisemmin tiedonlevitys ja uhkaus boikotista on ollut tehokas keino perua uusnatsien keikkoja (esim. Yo-talo Tampereella). Toivomme, että kaikki keikkatiloja vuokraavat ravintolat, seminaaritiloja vuokraavat tahot ja muut vastaavat organisaatiot jatkossa miettivät jos tilojen tarjoaminen marginaaliryhmille on kannattavaa liiketoimintaa.

Tulemme kehottamaan kaikkia yrityksiä, ammattiosastoja, puolueita, kansalaisjärjestöjä, kustantamoja, bändejä ja yksityishenkilöitä olemaan järjestämättä tilaisuuksia ravintoloissa, joiden tiedämme tarjoavansa tilojaan uusnatsien bändeille tai seminaareille. Liikeyrityket osanevat itse tehdä kannattavuuslaskelmat uusnatsien sallimisesta tiloihinsa suhteessa laajamittaiseen julkiseen boikottikampanjaan. Lähetämme tämän kirjeen kaikkiin paikkoihin, jossa tiedämme järjestetyn vastaavaa toimintaa, jotta nämä voivat muuttaa toimintatapojaan ja jatkossa harkita tarkkaan ennen tilojen vuokraamista natseille.

Se, että ei tiedä kenelle vuokraa tilojaan ei ole mikään puolustus. Yksi tapa järjestää asia ilman, että toiminta käy hankalaksi on ilmoittaa kaikki tapahtumansa ja kaikki esiintyvät artistit verkkosivuilla, jolloin sanan kiiriminen estää natseja järjestämästä salaisia tai puolijulkisia keikkojaan.

Kun uusnatsit joutuvat järjestämään keikkansa kaukaisissa kerhotiloissa ja vastaavissa heidän on vaikeampaa houkutella paikalle nuoria, joita he sitten rekrytoivat toimintaansa. Tämä on varmasti kaikkien ihmisarvoa ja demokratiaa kunnioittavien ihmisten yhteinen tahto. Uskomme, että myös valtaosan liikeyrityksistä ja ravintoloista.

Musiikkitapahtuma, joka 22.10. järjestettiin Wäiskin tiloissa oli osa Kansallisen Vastarintaliikkeen Taistele vastaan -tapahtumaa. Järjestö on osa ruotsalaisjohtoista pohjosmaista “vastarintaliikettä”. Useita ruotsalaisia vastarinta-aktivisteja on tuomittu murhista ja murhayrityksistä, törkeistä ampuma-aserikoksista ja räjähteiden hallussapidosta. Ryhmän johtaja (käytännössä siis myös Suomen johtaja) on osallistunut mm. kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn, ampuma-aserikoksiin sekä pankkiryöstöön. Vaikka murhista ja tapoista on kulunut aikaa ovat järjestön jäsenet myös sen jälkeen syyllistyneet lukuisiin rikoksiin kuten raakoihin pahoinpitelyihin, hyökkäyksiin Pride-festivaalia vastaan, ampumanaseiden ja räjähteiden hallussapitoon, aseella uhkailuun sekä puukotuksiin. Kun riippumaton tutkimussäätiö Expo vuoden 2009 lopussa tarkasteli 95:tä SMR:n jäsentä, oli nämä tuomittu yhteensä 43:sta eri väkivaltarikoksesta. Kaksi jäsentä istuu tälläkin hetkellä pitkiä vankeusrangaistuksia murhayrityksistä.

Tilaisuudessa esiintyneet bändit olivat hyvin selkeästi poliittisia toimijoita. Italialainen ZetaZeroAlfa on fasistiseksi itsensä määrittävän Casa Pound -järjestön perustajan ja johtajan bändi. Bändin tarkoitus on välittää fasistista propagandaa. Järjestö on Italiassa hyökännyt mm. opiskelijoiden kimppuun ja järjestänyt väkivaltaisia mellakoita. Pohjatuuli taas mainostaa last.fm-kotisivuillaan seuraavanlaista biisilistaa. Hail the Swastika, Aryan Pride, Hammer Falls On Zion. Bändin agenda ei jää arvailujen varaan.

Meidän käsityksen mukaan tilan vuokraaminen tällaisille ryhmille tukee heitä, emmekä voi sellaista hyväksyä.

Advertisements
10 comments
 1. Moni kulttuurisuus kriitikkojen vinetystä odotellessa, juomapeli:

  Jos joku mainitsee sananvapauden, ota huikka.
  Jos jokku väittää “äärivasemmiston” olevan väkivaltaisempi, ota huikka.
  Ota huikka joka kerta kun tekstissä on hommakielinen termi.

 2. Antaa kaikkien kukkien kukkia said:

  Ette hyväksy? Ketkä eivät hyväksy? Onko anarkopunikkiryhmässänne 2, 20 vai 200 jäsentä? Millä valtuudella te sanelette ravitsemusalan yrityksille yhtään mitään?

 3. koistinen said:

  Stormheit kertoo imperiumi.netin haastattelussa seuraavaa: “Stormheit on kaikenlaista materialismia, suvaitsevaisuutta, punavihervasemmistoa, huumeita, maahanmuuttoa/monikulttuurisuutta sekä ah niin muodikasta seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa vastaan!”

 4. Hmm said:

  Tällaistakin on mainostettu, en tiedä tosin missä:

 5. robsku said:

  Minä kannan tusseja mukanani – enkä tagatakseni vaan näiden patriootti.com tarrojen ja julisteiden sekä vastaavan propagandan takia – tuli vain mieleen nuo vähän aikaa sitten Puotilaankin sähkökaappeihin ilmestyneet “Taistele vastaan” julisteet, joissa pieni muuntelu peitti osoitteen patriootti.com ja tekstistä on tullutkin “taistele vastaan rasismia” (jälkimmäinen sana vaihtelee, esim. “natseja”, “suvaitsemattomuutta”, “rasisteja”, yms.).

  Samaan toimintaan suosittelen muitakin, Texmarkin vedenpitävä musta paksu tussi ei kustanna paljon – muistakaa kuitenkin että lain suojassa pysytte kun vain sabotoitte liimattua propagandaa, siitä en ota vastuuta enkä julkisesti suosittele levittämään tagaamisen tyyliin muuallekin kuin propagandan päälle (siis seiniin, yms.) suvaitsevaisuus propagandaamme. Vanhana punkkarina jota vituttaa 80-luvun lapsuuteni kantaaottavien tekstien – vähän jokapuolella – vaihtuminen merkityksettömiin reviirimerkintöihin vielä tiheämmässä joka puolella, mutta mitään en myönnä tehneeni ;D

 6. poju said:

  EIkö kaikilla ole kuitenkin perustuslain takaama kokoontumisoikeus?

 7. Hyymä Kyhtälä said:

  “Me” sitä ja “me” tätä, kaikkea “me”.

  Mikä helvatan “me”. Eikä teille ole nimeä ja keitä te olette?

  Me vaan ihmettelemme.

  Onnistunutta itsesaastutusta teille molemmille.

 8. P. said:

  Tervehdys, kiitokset huomiosta ja mainoksesta, mutta voisitteko korjata yhden kirjoitusvirheistä? “Pohjatuuli taas mainostaa last.fm-kotisivuillaan seuraavanlaista biisilistaa…” Kyseinen orkesteri kantaa oikeasti nimeä “Pohjatuulet”. Nähtävästi kaikki eivät kuulu sananvapauden piiriin, mutta käytettäisiin edes oikeita nimiä, kun sananvapautta rajoitetaan.

  Terveisin,
  P. / Pohjatuulet
  -Molti nemici, molto onore.-

 9. sggbfs said:

  nimikirjaimet O.R luultavasti keikan järjestäjinä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: